ATP

De Minor osvojio turnir u Akapulku, ali pada na ATP listi: Preskače ga Rud kojeg je dobio u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 10:51
Aleks de Minor sa šampionskim peharom turnira u Akapulku Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo
Aleks de Minor sa šampionskim peharom turnira u Akapulku

Australijski teniser, Aleks de Minor osvojio je ATP turnir u meksičkom Akapulku, pošto je jutros u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda, a meč je trajao triminuta kraće od dva sata - 6:4, 6:4.

De Minor je do ovog turnira bio deveti teniser sveta, dok je Rud 11. na ATP listi i ovo je bio drugi međusobni duel australijskog i norveškog tenisera i još jendom je završen trijumfom Australijanca, koji je na taj način odbranio titulu na turniru u meksiku osvojenu prošle godine.

 

 

Australijanac je trijumfom u Akapulku stigao do osme titule u karijeri, a prve u ovoj sezoni, dok je Rud ostao na 10 osvojenih ATP trofeja.

"Bila je to neverovatna nedelja. Mislim da sam danas odigrao svoj najbolji meč na turniru. Izuzetno sam zadovoljan zbog toga", rekao je, između ostalog, De Minor po završetku meča.

Tirjumf u Akapulku De Minoru je, neobično, zapravo doneo pad na ATP listi, budući da će od ponedeljka biti na desetoj pozicji, a devetu je prepustio upravo današnjem rivalu, Kasperu Rudu koji je ovu nedelju započeo kao 11. na svetu.

Naravno, prva pozicija će i naredne nedelje pripadati srpskom teniseru, Novaku Đokoviću koji će započeti 415. sedmicu kao najbolji igrač na planeti.