ATP

Novi trijumf Kecmanovića: Plasirao se u četvrtfinale turnira u Meksiku, Lajović nije uspeo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 08:12
Miomir Kecmanović Tanjug/TSS/ Srđan Stevanvić
Miomir Kecmanović

Srpski teniser, Miomir Kemanović savladao je nemačkog predstavnika Danijela Altmajera i plasirao se u četvrtfinale turnira u meksičkom Akapulku - 2:0 (6:4, 6:4).

U oba seta, trećem najboljerangiranom srpskom teniseru koji trenutno zauzima 53. poziciju na ATP listi, bio je dovoljan po jedan brejk da savlada četiri mesta slabije plasiranog Nemca. Prvi put je to biolo u trećem gemu uvodnog seta, a u drugom servis rivala osvojio za vođstvo 5:4.

 

 

Miša će se u borbi za polufinale sastati protiv Džeka Drajpera koji je u četvtfinalu bio bolji od Jošihita Nišioka kojem je prepustio samo tri osvojena gema i to u prvom setu.

Britanac je trenutno 50. igrač sveta i do sada je tri puta bio rival Kecmanoviću na ATP turu i ostvario je pobedu više, pa će Miša u Meksiku imati priliku da se izjednači po broju pobeda.

Ko bude slavio u tom duelu u polufinalu će se sastati sa pobednikom susreta između Grka Stefanosa Cicipasa (12) i Australijanca Aleksa de Minora (9).

Drugi srpski teniser na ovom turniru, Dušan Lajović, nije uspeo da se domogne četvrtfinale, budući da je poražen od norveškog predstavnika Kaspera Ruda - 0:2 (4:6, 5:7).