ATP

Kecmanović bio "na dnu", ali se vratio i savladao Švarcmana: Miša u osmini finala turnira u Akapulku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.02.2024 09:46
Miomir Kecmanović pobedio Švarcmana u Akapulku MN Press
Miomir Kecmanović pobedio Švarcmana u Akapulku

Srpski teniser, Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala ATP turnira u meksičkom Akapulku, pošto je jutros u prvom kolu pobedio Argentinca Dijega Švarcmana 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).

Meč je trajao dva sata i 22 minuta i bio je peti međusibni due Kecmanovića koji je 53. teniser sveta i Švarcmana koji zauzima 117. na ATP listi i prvi koji je u svoju korist rešio srpski predstavnik.

 

 

Švarcman je bolje ušao u meč, pošto je poveo 3:1 u prvom setu, a Miša je potom serijom 3:1 izjednačio na 4:4. Argentinac je zatim na svoj servis stigao do 5:4, a onda je napravio brejk za 6:4 i 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta igralo se gem za gem, a onda je Švarcman napravio brejk u petom gemu i poveo 3:2. Srpski teniser je uzvratio ribrejkom i izjednačio na 3:3. Kecmanović je osvojio naredna tri gema i drugi set je rešio u svoju korist rezultatom 6:3.

Srpski teniser je zaigrao angažovanije u trećem setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo jedan gem i zasluženo je stigao do pobede.

Kecmanović će u osmini finala turnira u Akapulku igrati sa pobednikom meča između Nemaca, Aleksandra Zvereva i Danijela Altmajera.