ATP

Rune stigao do 100. pobede u karijeri: Tek treći igrač rođen posle 2000. godine kome je to pošlo za rukom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 11:58
Holger Rune pozdravlja navijače Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Holger Rune pozdravlja navijače

Danski teniser, Holgar Rune savladao je Pabla Jamaza-Ruiza (7:5, 6;2) u drugom kolu turnira u Monpeljeu i tako ostvario svoju 100. pobedu u karijeri.

Trenutno sedmi igrač na ATP listi, takođe je postao tek četvrti igrač rođen u 21. veku kome je to pošlo za rukom. Pre njega to su učinili Feliks Ože-Allijasim, Janik Siner i Karlos Alkaraz.

Takođe, momak koji že u avgustu napuniti 21 godnu uspeo je da ispiše nove stranice kada je skandinavski tenis u pitanju. Naime, postao je tek peti Skandinavac koji je uspeo da ostvari toliki broj pobeda pre nego što je napunio 21 godinu. Do sada je to uspelo samo takvim legendama kakve su Bjorn Borg, Mats Vilandert, Štefan Edberg i Kent Karlson.

 

 

Mladi Danac je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri koja traje od 2020. godine, zabeležio i 64 poraza, a zaradio je nešto malo više od osam miliona evra, uz četiri osvojen turnira.

Inače, Rune je krajem prošle godine odlučio da započne saradnju sa Borisom Bekerom, a u nekoliko navrata je isticao da mu rad sa bivšim trenerom Novaka Đokovića i nekadašnjim velikim šmpionom, izuzetno prija.

"Ko želi da vidi on će videti i nema potrebe da naglašavam na čemu smo Beker i ja najviše radili. Evidentno je da je moj tenis bolji nego što je bio i zaista smatarm da sam na dobrom putu. Dobro, nisam verovatno još na maksimumu, ali vidim da sam vrlo blizu toga. Osećam to i verujem da će saradnja tokom naredne sezone biti još plodonosnija", rekao je Rune krajem prošle godine.