ATP

Već se vidi napredak u mojoj igri zbog Borisa Bekera: Holger Rune zadovoljan saradnjom sa bivšim trenerom Novak Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 10:10
Holger Rune zadovoljan sa novim trenorom Borisom Bekerom Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Holger Rune zadovoljan sa novim trenorom Borisom Bekerom

Danski teniser, Holger Rune zadovoljan je što je odabrao da radi sa legendarnim nemačkim trenerom, Borisom Bekerom i tvrdi da se već nakon manje od mesec dana zajedničkog rada vidi veliki napredak u njegovoj igri.

Skandinavac je na Mastersu u Parizu poražen od Novaka, što je bila svojersni revanš najboljeg igrača sveta za prošlogodišnji neupeh u finalu turnira u glavnom gradu Pariza.

"Da smo ovaj meč igrali pre 15-20 dana, Novak bi me mnogo lakše pobedio nego što je to bio slučaj ovoga puta, kad sam uspeo da osvojim jedan set, a u prvom smo igrali taj-brek. Mislim da bi me lagano izbacio u dva seta. Iza mene je težak period i mnogo turnira koje sam završavao u ranoj fazi, a Beker mi je pomogao da to promenim. To se vidi već nakon nekoliko nedelja saradnje", pručio je Rune.

Guliver/(AP Photo/Thibault Camus)

Novak i Holger u prijateljskom razgovoru na dodeli pehara

Sada sam 10. na svetu, sledeće godine idem na bolji plasman

Nije Danac tačno precizirao u kom segmentu igre misli da je najviše naučio od nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića, ali je uveren da je napredak vidljiv i golim okom.

"Ko želi da vidi on će videti i nema potrebe da naglašavam na čemu smo Beker i ja najviše radili. Evidentno je da je moj tenis bolji nego što je bio i zaista smatarm da sam na dobrom putu. Dobro, nisam verovatno još na maksimumu, ali vidim da sam vrlo blizu toga. Osećam to i verujem da će saradnja tokom naredne sezone biti još plodonosnija", naglasio je Rune.

Mladi dvadesetogodišnji Danac trenutno zauzima 10. poziciju na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri imao je u avgustu ove godine kad je bio četvrti teniser sveta.