ATP

Igram užasno, većina bi odustala, ali ja funkcionišem drugačije: Endi Marej želi da nastavi sa borbom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.01.2024 11:39
Endi Marej ne može da pronađe staru formu, ali ne odustaje Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Endi Marej ne može da pronađe staru formu, ali ne odustaje

Britanski teniser, Endi Marej izjavio je da nema nameru da završi igračku karijeru iako od početka godine nije ostvario nijednu pobedu, prenose svestki mediji.

Mari (36) je poslednju pobedu ostvario u oktobru na ATP turniru u Bazelu protiv Janika Hanfmana, a ove godine je na tri meča doživeo isto toliko poraza.

On je početkom godine u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu poražen od Grigora Dimitrova 4:6, 7:5, 6:2, potom je eliminisan u prvom kolu Australijan Opena od Tomasa Martina Ečeverija 6:4, 6:2, 6:2, a zatim je i u prvom kolu turnira u Monpeljeu poražen od Benoe Pera 2:6, 7:6 (7:5), 6:3.

 

 

"Okaljanje svoje zaostavštine? Trenutno sam u užasnom trenutku, to priznajem. Većina ljudi bi odustala u mojoj situaciji do sada. Ali ja nisam kao većina i moj um radi drugačije. Neću odustati. Nastaviću da se borim i da radim na stvaranju igre za koju znam da sam sposoban", poručio je Marej.

Britanski mediji podsećaju da je nekada najbolji teniser sveta pre nekoliko nedelja u Melburnu izjavio da postoji "definitivna mogućnost" da je igrao na svom poslednjem Australijan openu.

Mari je u karijeri osvojio 46 titula, a od toga tri Grend slem trofeja. On je trenutno 49. teniser sveta, a na prvom mestu ATP liste proveo je 41. nedelju.