ATP

Medvedev i Tiafo prvi polufinalni par na Mastersu u Indijan Velsu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 08:23
Medvedev i Tiafo prvi polufinalni par na Mastersu u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Danil Medvedev igra ubedljivo u ovoj godini, pobedom nad Alehandrom Davidovičem-Fokinom od 2:0 (6:3, 7:5) plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu gde će se sastati sa Frensisom Tijafoom.

Rus je napravio brejk već na startu i onda je suvereno dobio prvi set 6:3 za 39 minuta. Međutim, Španac je u drugom igrao znatno bolje, da bi Medvedev odigrao sjajno u 11. gemu, napravio je brejk bez izgubljenog poena i onda sigurnim servisima završio meč.

 

 

Frensis Tiafo je eleiminisao u četvtfinalu Kamerona Norija 2:0 (6:4, 6:4), u čudnom meču. U prvom setu je viđen samo jedan brejk u sedmom gemu koji je Tijafou doneo pobedu od 6:4. A, u drugom je viđeno čak pet brejkova. Tiafo je posle dva brejka imao vođstvo od 4:2 u gemovima, napravio je i u sedmom brejk za 5:2, ali se Nori nije dao. Smanjio je na 5:4, ali više od toga nije mogao. Bez izgubljenog poena Tiafo je završio meč i prvi put u karijeri ušao je u polufinale nekog Mastersa 1000.

Večeras i u petak rano ujutru igraju se preostala dva četvrtfinalna duela u kojima se sastaju Fric i Siner, odnosno Alkaraz i Ože Aliasime.