ATP

Kecmanović želi da se revanšira Alkarazu, Španac zna da neće biti lako: U ponedeljak će se sve znati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 11:46
Miomir Kecmanović Guliver
Miomir Kecmanović

Samo jednom su se u dosadašnjoj karijeri sastali Miomir Kecmanović i Karlos Alkaraz, a Španac je bio uspešniji.  Bilo je to pre dve godine na turniru u Majimiju na kojem je drugi tenisder sveta trijumfovao 3:0, ali je dva seta dobio u taj-brejku.

Novi duel dva tenisera biće vođen u osmini finala Australijan Opena, Španac jeste favorit, a upravo bi to mogla da bude prednost srpskog predstavnika.

"Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. Definitivno neće biti lako protiv Karlosa. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena, kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije. Moram na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto odsto, ništa manje od toga neće proći, pogotovo što ove godine želim da napravim iskorak u karijeri i približim se svetskom vrhu", rekao je Kecmanović.

Koliko je srpski predstavnik kvalitetan igrač svestan je i Karlos Alkaraza koji napominje da će korati da pruži svoj maksimum kako bi se plasirao u četvrtfinale Australijan Opena.

"Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje", rekao je Španac.