ATP

Novi meč u pet setova i nova pobeda Kecmanovića: Rival u osmini finala Australijan Opena biće mu Alkaraz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 08:10
Miomir Kecmanović Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Miomir Kecmanović

Srpski teniser, Miomir Kecmanović pružio je još jednu sjajnu partiju, pokazao veliku borbenost i uspeo da obezbedi plasman u osminu finala ovogodišnjeg Australijan Opena.

Miša je u trećem kolu turnira u Melburnu slavio u duelu protiv Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država i naredni rival će mu biti drugi teniser sveta Karlos Alkaraz - 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0).

 

 

Bio je ovo drugi meč u nizu na prvom Grend slemu u sezonu  koji Kecmanović odigrao u pet setova, budući da je pre toga identičnim rezultatom slavio u duelu protiv Nemca, Jana-Lenarda Štrufa.

Prelomni trenutak meča dogodio se u četvrtom setu kada je srpski predstavnik na Australijan Openu uspeo da spase dve meč lopte u taj-bejku, a potom i izjednači na 2:2 u setovima, da bi u odlučujućem petom setu dominantno trijumfovao bez izgubljenog gema.

Njegov rival u borbi za plaman u četvrtfinale imao je mnogo lakši posao protiv Kineza Junčenga Šanga, za koji se može reći da je bio u rangu lakšeg treninga.

 

 

Naime, drugi teniser sveta je bez većih problema osvojio prva dva seta sa po 6:1, zatim je u trećem poveo 1:0 u gemovima, a onda mu je rival predao.