ATP

Poslednji ples Kecmanovića u Hong Kongu: Srpski teniser ponovo "žrtva" Tijafoa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 13:27
Poslednji ples Kecmanovića u Hong Kongu: Srpski teniser ponovo "žrtva" Tijafoa Guliver

Miomir Kecmanović nastavio je stopama drugog srpskog tenisera, Lasla Đerea, jer je kolo posle njega ispao sa turnira u Hong Kongu, pošto u osmini finala nije imao rešenja za svog dobro poznatog "dželata" Frensisa Tijafoa - 0:2 (3:6, 6:7). 

Mislio je 54. reket sveta da će ovog puta biti drugačije, nije da se nije upinjao u nameri da konačno uzme meru Amerikancu sa 16. mesta ATP liste, ali je izgubio i četvrti duel sa starijim kolegom iz SAD.

Da će proći kao protiv sitog rivala 2019, 2020. i 2022. godine dalo se naslutiti već u prvom, prelako izgubljenom setu sa dva izgubljena gema na njegov servis, da bi se u drugom stvari toliko zakuvale da je morao biti odlučen taj-brejkom. 

 

 

U drugom se igralo gem za gem, a uzbudljivo je bilo i u doigravanju, u kom se ipak bolje snašao Tijafo i sa tih 7:4 izbacio Kecmanovića sa takmičenja, dok njega u četvrtfinalu čeka Kinez Džunčeng Šang. 

Turnir u ovom delu Dalekog istoka igra se za nagradni fond od 661.585 dolara, a osvajaču titule će osim najjače premije pripasti i 250 ATP bodova. Za Kecmanovića je već prošlost, jer sledi Australijan open u Melburnu.