ATP

Ponosan sam na moj današnji tenis, iza mene je jedna od najtežih godina u karijeri: Nadal presrećan posle teniskog vaskrsnuća protiv Tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 13:29
Rafael Nadal, španski teniser Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal, španski teniser

Rafael Nadal skoro punih godinu dana mogao je samo da gleda druge dok igraju tenis za titule, bodove i novčane premije, jer je vreme provodio po lekarskim ordinacijama, lečeći povredu, da bi danas ponovo uzeo reket u ruke i pobedio Dominika Tima na startu turnira u Brizbejnu - 2:0 (7:5, 6:1). 

A, onda se naklonio samom sebi za odličnu igru, čak bolju nego što je iko to očekivao imajući u vidu predugu pauzu posle prošlog 18. januara i druge runde Autralijan opena. Presrećan što je uopšte još deo ATP tura. 

"Danas je iskreno, veoma emotivan i vrlo bitan dan posle verovatno jedne od najtežih godina u mojoj teniskoj karijeri. Imao sam priliku da posle godinu dana igram pred neverovatnim navijačima. Moram da budem ponosan na način na koji sam odigrao danas. Držao sam dosta dobar nivo, to je nešto zbog čega smo ponosni. Ja, ceo moj tim i moja porodica, koji su svakog dana tokom prošle godine bili uz mene", izjavio je Nadal za zvanični ATP sajt. 

 

 

Borba osvajača 22 Grend slema iz Španije i nekadašnjeg člana Top 10, iz Austrije, trajala je 90 minuta, a 672. reket sveta otpor 98. igrača na ATP listi slomio je na početku drugog seta. 

"Prvi set je bio izjednačen, obojica smo dobro servirali. Odlično je igrao dok nisam napravio prvi brejk. To je bio prelomni trenutak u meču. Znam da je i Dominik imao teške trenutke sa povredama, tako da sam srećan što ga vidim na terenu i želim mu sve najbolje u nastavku karijere", dodao je najpoznatiji stanovnik Majorke. 

Nadal je trijumfom protiv Tima stigao do 1069. pobede u karijeri i trenutno je četvrto mesto po broju pobeda na večitoj listi, iza Džimija Konorsa (1.274), Rodžera Federera (1.251) i Novaka Đokovića (1.088).

"To mi danas nije mnogo bitno. Najbitnije mi je bilo da sam naporno radio kako bih stigao do ovog nivoa", istakao je Španac koji je još jednom krenuo ispočetka, u karijeri prepunoj povreda. 

 

 

Mnogi su čekali trenutak kada će 37-godišnji Nadal objaviti da se povlači u sportsku penziju, ali on je istrajao u potrebi da se vrati profesionalnom tenisu. I nije bio sam na tom putu. 

"Imam sjajne ljude oko sebe, primam dnevno na hiljade poruka. Nedostajalo mi je sve ovo, nedostajalo mi je da budem zdrav i konkurentan na Turu. Tokom cele karijere imam sjajnu podršku ovde u Australij i ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu ovome", naveo je španski teniser.

Nadal će u drugom kolu turnira u Brizbejnu igrati protiv Australijanca Džejsona Kublera, sa 102. mesta ATP liste.