ATP

Objavljen glavni žreb Indijan Velsa: Alkaraz i Medvedev na različitim stranama, poznati protivnici srpskih tenisera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 11:50
Objavljen glavni žreb Indijan Velsa: Alkaraz i Medvedev na različitim stranama, poznati protivnici srpskih tenisera Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Objavljen je glavni žreb za masters u Indijan Velsu koji će trajati od 8. do 19. marta.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, neće učestvovati na prvo mastersu u sezoni, ali će na glavnom žrebu biti trojica srpskih tenisera: Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Laslo Đere.

Kecmanović će u prvom kolu biti slobodan, dok će u narednom igrati protiv pobednika duela Stanislasa Vavrinke i kvalifikanta.

Krajinović će na startu igrati protiv Mekenzija Mekdonalda, nakon čega će, ako pobedi, odmeriti snage sa Holgerom Runeom.

Đerea u prvom kolu očekuje duel sa Oskarom Oteom, a u narednom sa Karenom Hačanovim.

Prvi nosilac u Indijan Velsu biće španski teniser, Karlos Alkaraz. Prvo kolo mu je slobodno, a u drugom će igrati protiv Holta, dok su mu sledeći potencijalni rivali Talon Grikspor, Danijel Evans ili Pablo Karenjo Busta, Feliks Ože-Aljasim ili Hubert Hurkač, dok bi u polufinalu mogao na Holgera Runea ili Tejlora Frica.

Ruski teniser, Danil Medvedev je u drugom delu žreba, u prvom kolu je slobodan, nakon čega ga čeka pobednik duela Džon Izner - Brendon Nakašima. 

Podsetimo, Dušan Lajović je predao meč kvalifikacija, tako da neće učestvovati na prvom mastersu u sezoni.