ATP

Sve je moguće u dublu na Dejvis kupu: Janik Siner analizirao plasman Italije u polufinale takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 19:34
Italijanski teniser Janik Siner u Dejvis kupu. Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Italijanski teniser Janik Siner u Dejvis kupu.

Četvrti teniser planete Janik Siner zadovoljan je plasmanom Italije u polufinale Dejvis kupa. Italijani su sa 2:1 pobedili Holandiju u četvrtfinalu. Siner je najpre slavio u singlu protiv Talona Grikspora, da bi potom pomogao "azurima" i u dublu sa Lorencom Sonegom protiv Talona Grikspora i Veslija Kulhofa.

"Kada odlučuje dubl, sve je moguće. Igrali smo zajedno početkom godine u Australiji, potom jedan meč u Indijan Velsu. Danas je najvažniji bio stav i mislim da smo dobro počeli. Imali smo obojica dobru energiju, ništa nam nije smetalo na terenu, pokušali smo da se držimo trenutka. Bilo je teško, ne samo nama nego i njima. Znali smo da su i oni pod pritiskom. Uradili smo dobar posao. Dobili smo veliku energiju od ostatka tima. Bilo je važno da smo došli do prilike da igramo dubl, inače je sve moglo biti gotovo. Tu smo bar još dan, da vidimo šta će biti", rekao je Siner.

Novinari u Malagi pitali su Sinera da li oseća pritisak budući da je jedan od najboljih igrača sveta.

"Pritisak je privilegija. Nema mnogo igrača s tom privilegijom. Pritisak u Dejvis kupu je drugačiji, imaš odgovornost da odigraš odlično, jer nemaš mnogo prilika. Lepo je što je poslednji turnir godine timski događaj. To daje dobru energiju. Svi radimo prave stvari, velika smo porodica i to smo pokazali, zar ne? Svi daju 100 odsto. To je najmanje što igrači mogu kad igraju za svoju zemlju", rekao je četvrti teniser ATP liste.

Pohvalio je partnera u dublu.

"Lorenco mi je mnogo olakšao posao. Nisam igrao mnogo u dublu proteklih godina, ali kada nas je selektor izabrao, znali smo da je to privilegija. Važno je sa kim igraš, mi smo prijatelji i van terena, pšto olakšava sve. Dubl je drugačiji, bitna je reakcija, posebno na mreži, gde još nisam siguran sasvim. Ipak, bio je ovo jedan od mojih najboljih dubl mečeva, to će mi dati snagu za ubuduće", zaključio je Italijan.