ATP

Nadam se da ćemo da donesemo "salataru" u Srbiju: Miomir Kecmanović najavljuje napad na timsku titulu svetskog prvaka u tenisu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 15:00
Pozdrav Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića MN Press
Pozdrav Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića

Nije samo konkurencija na Finalnom turniru Dejvis kupa ta koja vidi reprezentaciju Srbije kao glavnog favorita na takmičenju u Malagi, naši reprezentativci takođe pričaju o sebi kao o verovatnim šampionima sveta u timskom tenisu. 

Tako je Miomir Kecmanović danas, na licu mesta, objasnio medijima i drugim selekcijama zbog čega su on, u toku ovog utorka priključeni Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović došli na Pirineje. 

"Na nama je sada da donesemo 'salataru' u Srbiju i nadam se da ćemo u tome uspeti", poručio je mladi teniser iz naše ekipe, koja će u slučaju eliminacije Velike Britanije na boljeg iz duela Italija - Holandija.

Osim što ih predvodi prvi reket sveta na kraju još jedne godine i najbolji teniser sveta svih vremena, prema njegovim rečima adut su i prijateljski odnosi u našem taboru. 

"Atmosfera je super. Stvarno nam je bilo sjajno ovih par dana. Lepo treniramo i svi se slažemo. Stvaramo takvu atmosfera da uživamno dok smo ovde, radi maksimalno i da igramo naš najbolji tenis". 

Srbija će u četvrtak u Malagi u četvrtfinalu Finalnog turnira Dejvis kupa igrati protiv Velike Britanije, što je rival za respekt.

"Težak tim za početak, ali imamo i mi dosta dobrih igrača, tako da sam siguran da će to da bude jedan dobar meč".

Selektor Srbije je Viktor Troicki, a stručnom štabu se priključio i Janko Tipsarević, sa Troickim i Đokovićem osvajač titule iz 2010. godine u Beogradu. 

"To nam mnogo znači. Svaki njihov savet je dragocen. Mnogo puta su bili u ovakvoj situaciji, više nego mi, i svaki savet nam znači", zaključio je Kecmanović.