ATP

Pravila kažu "NE", a ona postoje da se (ne)poštuju: Federer je uspeo, da li će i Nadal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 13:27
Pravila kažu "NE", a ona postoje da se (ne)poštuju: Federer je uspeo, da li će i Nadal Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

Španac Rafael Nadal uskoro će se vratiti na teren, a nedavno je izjavio da će mu naredna godina biti poslednja u profesionalnoj trenerskoj karijeri. "Kralj šljake" namerava da posle povratka nakon teške povrede osvoji još koji grend slem trofej i da se ponovo izjednači sa Novakom Đokovićem na večnoj listi. Srpski teniser ima 24 grend slem titule, a Nadal je stao na 22.

I to nije sve, Nadal ima želju da igra i na Olimpijskim igrama, pogotovo jer će se teniski turnir odvijati na njemu omiljenim terenima Rolan Garosa. Na taj način bi Novak svakako dobio vrlo teškog rivala u pohodu na jedan od retkih trofeja koji mu nedostaju u karijeri. Za razliku od njega, Nadal je bio pobednik turnira na Igrama u Pekingu, kada je u polufinalu eliminisao Đokovića.

Međutim, postoji realan problem i pravila kažu da Rafa ne može u Pariz. Ipak, postoji i varijanta da se napravi presedan, kao što je to svojevremeni učinjeno zbog Rodžera Federera.

Pravilo ITF-a je jasno, igrač ne može da igra na Olimpijskim igrama ako prethodne sezone nije branio boje svoje zemlje u Dejvis kupu. Nadal neće imati priliku da igra ove godine na Dejvis kup finalu, jer je Španija nedavno eliminisana u osmini finala, ispred nje su bili Češka i Srbija.

Švajcarski teniski savez je nekako uspeo da izdejstvuje nastup Federera u Tokiju, a sada isti posao čeka i Tenisku federaciju Španije. Takođe, Rafael Nadal izrazio je želju da u Parizu nastupa u dublu sa Karlosom Alkarazom.