ATP

Do meča Đoković-Alkaraz nije došlo u finalu US Opena, a neće ni u Dejvis kupu: Španac odlučio da ne igra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 14:08
Do meča Đoković-Alkaraz nije došlo u finalu US Opena, a neće ni u Dejvis kupu: Španac odlučio da ne igra Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Još danas i sutra najbolji teniser sveta, Karlos Alkaraz, kojeg će u ponedeljak na toj poziciji zameniti Novak Đoković, odlučio je da se povuče iz španske reprezentacije za mečeve Dejvis kupa.

On je tu svoju odluku saopštio odmah nakon poraza od Danila Medvedeva u polufinalu US Opena i razočarao veliki broj navijača ove selekcije.

 

 

Mladi Španac je trebalo da bude prva zvezda svog tima u odsustvu povređenog Rafaela Nadala, ali očigledno da mu je eliminacija sa turnira na kojem je branio trofej, teško pala.

To praktično znači da, nakon što nije došlo do velikog duela Alkaraza i Đokovića u Nujorku, ovog okršaja neće biti ni u Valensiji, gde će se od 12. do 17 septembra igrati turnir u Dejvis kupu na kojem učestvuju Španija, Srbija, Južna Koreja i Češka.

Alkaraza će, kako prenose španski mediji, zameniti veteran Albert Ramos što drastično smanjuje šanse ove reprezentacije da se domogne titule.