ATP

Nastavlja se agonija Kecmanovića: Novi poraz i eliminacija u Las Kabosu na startu turnira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 09:47
Miomir Kecmanović, srpski teniser MN Press
Miomir Kecmanović, srpski teniser

Miomir Kecmanović eliminisan je na startu turnira u Las Kabosu, posle poraza od Rinkija Hidžikate u dva seta. Momak iz Australije, inače 79. igrač sveta, savladao je srpskog tenisera posle dva časa, a slavio je rezultatom 6:3, 7:6.

Ovo je bio četvrti uzastopni poraz Kecmanovića, koji, jasno, nije najbolje počeo sezonu. Ne računajući poraz od Karlosa Alkarasa u osmini finala Australijan opena, Kecmanović je izgubio nekoliko mečeva od slabije rangiranih tenisera, baš poput ovog iz serije 250 u Meksiku.

Najpre je u Dejvis kupu pretrpeo poraz od Lukasa Klajna, inače 142. tenisera sveta, da bi ga potom, slično rangirani, Patrik Kipson, pobedio u Delrej Biču. A, onda ga je i savladao Rinki Hidžikata.

 

 

Kecmanović, koji je sedmicu počeo na 54. mestu ATP liste, držao je priključak za Australijancem sve do sredine uvodnog seta (3:3), ali je zatim ušao u kontra ritam i izgubio tri vezana gema.

Drugi set bio je još izjednačeniji. Videli smo čak šest brejkova u tom delu igre, koji je na kraju rešavan u taj-brejku. Kecmanović se dobro držao na startu, vratio je mini-brejk i izjednačio na 2:2, da bi potom ušao u seriju loših udaraca, izgubivši pet vezanih poena i na kraju, mesto u takmičenju, gde je postavljen za šestog nosioca.

Hidžikata će u osmini finala odmeriti snage sa američkim teniserom Aleksandarom Kovaćevićem, koji je prethodno bio bolji od sunarodnika Brendona Holta.