Vesti iz rukometa

Vojvodina "prizemljila" još jednog prvaka iz regiona: Novosađani posle Celja dobili i Zagreb, sledi duel sa Monpeljeom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 20:38
Vojvodina "prizemljila" još jednog prvaka iz regiona: Novosađani posle Celja dobili i Zagreb, sledi duel sa Monpeljeom MN Press

Posle očekivanog poraza od moćne Barselone, na startu B grupe dugovečnog i prestižnog TV turnira šampiona u Doboju, rukometaši Vojvodine vezali su dve pobede, jer su današnjim trijumfom nad Zagrebom - 25:22 (15:12) potvrdili pozitivan utisak i učinak iz jučerašnjeg okršaja sa Celjem - 27:24 (15:12). 

I ovog puta je odbrana bila jak adut aktuelnog prvaka Srbije i osvajača poslednjeg Kupa EHF-a, a kada se na kvalitetan način zbiju redovi pred svojom mrežom onda je i u napadu sve lakše, pa su se "lale" na vreme rezultatski odlepile od rivala iz Hrvatske. U prvom poluvremenu pozadi su dominirali Miljan Pušica i njegov imenjak Vukovaljak, dok su 10 od 15 golova u tih 30 minuta potpisali Mohamed Aziz Aidi i Stefan Sunajko. 

U nastavku su "palicu" preuzeli golman Fran Lučin i "egzekutor" Boris Puhovski, pa se posle bega na + 6 sredinom drugog dela utakmice (20:14) dalo naslutiti ko će zauzeti treće mesto u B grupi. U smiraj meča, izabranici Borisa Rojevića imali su i osam pogodaka prednosti, pa su Zagrepčani mogli samo malo da ublaže poraz od učesnika sledeće Lige Evrope. 

Najefikasniji kod Vojvodine bio je Tunišanin Mohamed Aziz Aidi sa sedam golova, jedan manje je postigao Stefan Sunajko (jedan sa linije sedam metara). Milan Milić je pogodio četiri puta, a pivotmen Živan Pešić je postigao tri gola. Dva puta su se u listu strelaca upisali Boris Puhovski i Luka Rogan, dok je jedan pogodak delo Darka Milenkovića. 

Svi oni imaće veliki izazov dokazivanja protiv Monpeljea, bivšeg dvostrukog šampiona Evrope, u sutzrašnjeoj borbi za treće mesto na takmičenju starom čak 54 godine (17.20). O trofeju će odlučivati njegov branilac Al Ahli (Egipat) i Barselona.