Vesti iz rukometa

Budućnost srpskog rukometa je u dobrim rukama: Miloš Kos pun samopouzdanja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.07.2023 23:15
Budućnost srpskog rukometa je u dobrim rukama: Miloš Kos pun samopouzdanja MN Press

Rukometaš juniorske reprezentacije Srbije Miloš Kos izjavio je, posle osvojenog četvrtog mesta naše selekcije na Svetskom prvenstvu u Debrecinu, da su saigrači i on pokazali da ne mora da se brine za budućnost srpskog rukometa.

Mladi rukometaš je proglašen je za najboljeg levog beka i našao se u idealnom timu šampionata.

"Biti četvrti u svetu je velika stvar, pogotovo za srpski rukomet. Nismo se popeli na postolje, ali ne smemo biti nezadovoljni. Ceo turnir smo igrali maksimalno posvećeno i tako i došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje”, istakao je Kos za sajt RS S.

Na osam utakmica, Kos je postigao 50 golova i zauzeo treće mesto na ukupnoj listi strelaca a IHF uvrstio ga je u idealnu sedmorku prvenstva.

"Čast mi je što sam izabran među najboljih sedam na turniru, ali ne znači mi previše ta nagrada, rado bih je menjao za pobedu nad Islandom i bronzanu medalju oko vrata svih nas. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i celo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima", konstatovao je Kos.

Za generaciju igrača rođenih 2003. godine ovo je bilo poslednje takmičenje u mlađim selekcijama, a svojim partijama pokazali su da su na pragu seniorske reprezentacije.

"Disali smo kao jedno sve ove godine koliko smo kao generacija trenirali i nastupali zajedno, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka iz ove selekcije uspeti u rukometu i da ćemo zajedno i u budućnosti predstavljati svoju zemlju, u A timu. Ovo je poslednje okupljanje naše generacije i verujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine", zaključio je Kos.