Vesti iz rukometa

Mladi rukometaši Nemačke svetski prvaci, Miloš Kos u idealnom timu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 21:46
Mladi rukometaši Nemačke svetski prvaci, Miloš Kos u idealnom timu MN Press

Mlada rukometna selekcija Nemačke novi je svetski prvak jer je u finalu pobedila Mađarsku 30:23 (14:11), a srpski bek Miloš Kos je izabran u idealni tim SP. Nemci su osvojili treću svetsku titulu, prvu posle 2011. godine.

Superiorni su bili "panceri", u polufinalu su bili uverljivi protiv Srbije, koja je na kraju zauzela četvto mesto, a Mađari su se nadali čudu samo u prvih 20 minuta.

Gromoglasnom podrškom navijača u Berlinu, Nils Lihtlajn, Justus Fišer, Elijas Šoltes, Tim Frajhofer, Mates Langhof i ostali daroviti igrači Nemačke dobili su rpvi deo 14:11, zatim nastavili da uvećavaju prednost do kraja, jer je golman David Spat sputio "roletnu" i imao 16 odbrana. Fišer i Šoltes su postigli po šest golova, Uskins četiri, Frajhofer, Lihtlajn i Langhof po tri. Kod Mađara, najbolji je bio Benče Imre sa pet pogodaka. 

 

 

MVP turnira je Nils Lihtlajn (Nemačka) koji je na turniru postigao 30 golova uz 21 asistenciju, ali paradoksalno nije smešten u idealan tim prvenstva. 

 

 

Izabran je i "Ol star" tim šampionata, a u njemu je bilo mesta za sjajnoj srpskog levog beka Miloša Kosa, koji je jedan od trojice igrača sa 50 postignutih golova. Idealan tim: Spet (Nemačka), Jonason (Island), Zoran Ilić (Mađarska), Skipagotu (F. Ostrva), Kos (Srbija), Oliveira (portugalija), Fišer (Nemačka).