Vesti iz rukometa

Vojvodina i Dinamo otvaraju seriju plej-ofa za rukometaše

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 09:42
Vojvodina i Dinamo otvaraju seriju plej-ofa za rukometaše Twitter/SEHA league

Posle raspleta u polufinalu Kupa Srbije, gde će u za trofej boriti Vojvodina i Dinamo iz Pančeva, ove dve ekipe danas u 18.00 časova počinju dvoboj za finale plej-ofa rukometne Superlige. Sutra svoju seriju započinju Partizan i Metaloplastika.

Vojvodina brani krunu, na papiru je favorit protiv Pančevaca jer želi da ubeleži 10. vezanu titulu, a 11. u istoriji. Ekipa Borisa Rojevića igra fenomenalno, čeka je i dvomeč sa norveškim Nerbom u finalu EHH kupa.

"Stari smo znanci. Dinamo je podigao formu od kada je iskusni trener Dragan Marković preuzeo tim. Pobedio je Partizan nedavno kada je kontrolisao celu utakmicu. Uvek sam govorio da ima širok roster i sjajan golmanski par. Protiv Dinama igraćemo najmanje četiri utakmice što je jako teško nekoga da pobediš četiri puta za kratko vreme. Uvek su naši mečevi bili neizvesni. Iza nas je strašan raspored, već sada se govori da je najbolja sezona, ali samo ako završimo s trofejima. Prvi izazov u nizu je danas i zove se Dinamo. Gledamo svaku prvu narednu utakmicu i tako pristupamo", kaže trener "lala" Boris Rojević.

Dinamo je ove sezone slavio u Pančevu protiv Vojvodine sa 28:24, ali su se "Lale" revanširale s kamatom – 34:21.

Superliga za rukometaše, polufinale plej-pfa

Petak

Vojvodina – Dinamo Pančevo 18.00

Subota

Partizan – Metaloplastika 18.00

Polufinale se igra na dva dobijena meča.