Vesti iz rukometa

Žreb za rukometno prvenstvo Evrope na Areni: Srbija čeka rivale u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 12:43
Žreb za rukometno prvenstvo Evrope na Areni: Srbija čeka rivale u Nemačkoj MN Press

Posle završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za rukometaše ostalo je još da se današnjim žrebom u Diseldorfu sastave startne grupe na takmičenju, koje se održava od 10. do 28. januara 2023. godine u Nemačkoj. Reprezentacije ih dočekuju raspoređene u četiri "šešira", a ko će na koga na EURO možete ispratiti u direktnom prenosu na TV Arena 2 Premium (17.45). 

Ovdašnjim ljubiteljima atraktivnog dvoranskog sporta najzanimljivije će biti videti imena protivnika selekcije Srbije, jer su i "orlovi" u bubnju i to kao jedna od ekipa iz trećeg "šešira", u kom su još izabrani timovi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Poljske i Češke.

S njima ne mogu u isti koš, ali zato ih "vrebaju": (prvi šešir) Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška i Island; (drugi šešir) Nemačka, Holandija, Slovenija, Mađarska, Portugalija i Austrija; (četvrti šešir) Švajcarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farska Ostrva. I sa svima njima manje ili više mogu da se nose, u zavisnosti od zdravstvenog biltena i forme u datom trenutku, a dosadašnje utakmice pod komandom selektora Tonija Đerone pokazale su da je Milosavljevu, Đorđiću, Iliću, Radivojeviću... potrebno da prevaziđu žute minute i crne rupe u igri. 

 

 

Kao i na posldnjem Svetskom prvenstvu i u Nemačkoj će im primarni cilj biti prolazak u drugu rundu i nadmetanje u novim grupama sa po šest selekcija, na šta mogu da računaju po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe. Takođe, Srbija će probati da se naknadno "provuče" do Olimpijskih igara u parizu 2024, što joj nije pošlo za rukom na minulom SP. Kanddata za dva ili tri preostala mesta je mnogo (prvak ide direktno). 

PRVI ŠEŠIR: Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška i Island

DRUGI ŠEŠIR: Nemačka, Holandija, Slovenija, Mađarska, Portugalija i Austrija

TREĆI ŠEŠIR: Hrvatska, SRBIJA, Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka i Makedonija

ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farska Ostrva