Vesti iz rukometa

Debi za Srbiju je ostvarenje sna: Uroš Kojadinović oduševljen nakon prvog nastupa u dresu "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 11:02
Debi za Srbiju je ostvarenje sna: Uroš Kojadinović oduševljen nakon prvog nastupa u dresu "orlova" MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije pobedom nad Slovačkom (37:26) završila je kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine, a na toj utakmici debi u dresu nacionalnog tima je imao i mladi Uroš Kojadinović (23).

Bila je to kruna sjajnih godinu i po dana prvotimca Partizana koji je u tom periodu čak i promenio poziciju, pa se sa krila prebacio na mesto beka.

"Prvi utisak je sjajan i smatram da je debitovanje za nacionalni tim pred domaćom publikom u Novom Sadu stvar prestiža. Ponosan sam što sam deo ove ekipe. Odlično sam primljen od strane svih saigrača i hvala im na podršci, kao i kompletnom stručnom štabu na ukazanom poverenju", rekao je Kojadinović za sajt balkan-handball.

Prvotimac Partizana je istakao i da njegov primer treba da bude pokazatelj svim sportistima kako se naporan i predan rad uvek isplate.

"Sve se događa tako brzo. Dobio sma priliku da debvitujem za reprezentaciju o čemu sma mogao smao da sanjam. Rekao bih samo da se upornost i vera u sebe isplate, a kada je to tako ond a dolaze lepe stvari", rekao je Kojadinović, a što se nove pozicije tiče je dodao:

"Voleo bih da i dalje igram kao bek. Mislim da tu mogu mnogo da pružim i od kad su me prebacili na tu poziciju osećam se baš lepo, ali znam da treba još mnogo da radim".