Vesti iz rukometa

Kraj za šampiona u polufinalu: Olborg slavio protiv Magdeburga za plasman u finale Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 16:46
Olborg se plasirao u finale rukometne Lige šampiona nakon neizvesne završnice protiv Magdeburga Tanjug/Marius Becker/dpa via AP
Olborg se plasirao u finale rukometne Lige šampiona nakon neizvesne završnice protiv Magdeburga

Rukometaši Olbroga su savladali aktuelnog šampiona Magdeburg 28:26 (11:11) u neizvesnoj završnici i obezbedili plasman u finale EHF Lige šampiona.

Kod pobedničke ekipe je najbolji bio Mads Hangard sa osam pogodaka, Sebastijan Barthold je dodao šest dok su Mikel Hansen i Tomas Arnoldsen postigli po pet. U nemačkoj ekipi se istakao Omar Ingi Magnuson sa 10 golova, dok su Feliks Klar i Matisa Muše dodali po četiri.

Utakmica je bila neizvesna tokom čitavog meča i nijedna ekipa nije uspela da se osvoji na više od jednog gola prednosti. Nakon 30 minuta igre je na semaforu bio potpuno egal (11:11). U prvom poluvremenu je Magdeburg predvodio odlični Magnuson, dok mu je iz redova Olbroga parirao Hangard. 

 

 

Ni u drugom delu igre nije bilo ništa manje napeto. Igralo se gol za gol, a videli smo i nekoliko mini serija od dva pogotka sa obe strane, te je bilo čestih promena ekipe u vođstvu. Ključan momenat na utakmici se dogodio u 58. minutu kada je Niklas Landin upisao izuzetno važnu odbranu, a njegovi saigrači iz Olbroga su iskoristili naredni napad i tako stigigli do +2 na 50 sekundi do kraja. Magdeburg je prišao na gol zaostatka nakong toga, ali su Danci iskoristili poslednji napad na meču i tako potvrdili plasman u finale.

Drugo polufinale rukometne Lige šampiona se igra od 18 časova gde će snage odmeriti Barselona i Kil uz direktan prenos na TV Arena sport.