Vesti iz rukometa

Vesprem preko Segeda do četvrtfinala EHF Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 20:43
Vesprem preko Segeda do četvrtfinala EHF Lige šampiona Guliver/KevinDomas

Rukometaši Vesprema potvrdili su plasman u četvrtfinale EHF Lige šampiona, pošto su nakon pobede u prvom meču nad Segedom, slavili i u revanšu, ovaj put na domaćem terenu i to rezultatom 38:33 (17:16).

Nakon ubedljive pobede u prvom duelu (36:23), bilo je jasno da ekipa Huana Karlosa Pastora nema puno šansi da se domogne završnice elitnog takmičenja. Derbi Mađarske je na kraju, bez velike muke, pripao timu Momira Ilića, koji će se za plasman među osam najboljih timova Evrope boriti sa poljskim Kelceom u narednom kolu.

Za razliku od susreta u Segedinu, tim Huana Karlosa Pastora je danas pokazao bolju sliku na terenu i na krilima Imanulea Alistize i Bogdana Radivojevića uspešno parirao rivalu tokom većeg dela meča, ali nije imao rešenja za brzu tranziciju domaćina. 

 

 

Rukometaši Vesprema realizovali su svih 12 šuteva iz kontranapada i zahvaljujući odličnoj timskoj igri, kao i sjajnim interevencijama golmana Vladimira Cupare, opravdali ulogu favorita. Njih je na kraju do pobede predvodio Rasmus Laudž sa devet golova, a istakao se i Gasper Margus sa dva manje.

Sa druge strane, listu strelaca Segeda predvodio je pomenuti Alustiza sa čak 10 golova, dok je Radivojević završio utakmicu sa šest pogodaka uz dobre procente šuta iz igre (7/6).

EHF Liga šampiona, revanši osmine finala

(36:23) Telekom Vesprem - Pik Seged 38:33 (17:16)
(28:30) GOG - Alborg 20.45 (TV Arena Premium 2)

Četvrtfinalni parovi EHF Lige šampiona su:

Kjelce - Vesprem
Magdeburg - Visla Plok
Barselona - Alborg/GOG
PSŽ - Kil.