Vesti iz rukometa

Francuska i Nemačka dele organizaciju Svetskog prvenstva za rukometaše 2029. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 09:31
lopta s logo Međunarodne rukometne federacije, koja je SP 2029 podelila na dve države Guliver/Sven Beyrich SPP
lopta s logo Međunarodne rukometne federacije, koja je SP 2029 podelila na dve države

Svetsko prvenstvo za rukometaše 2029. godine biće održano u Francuskoj i Nemačkoj, jer je Izvršni komitet Međunarodne rukometne federacije prihvatio kandidature te dve evropske zemlje za organizaciju SP. 

Istom prilikom je locirano još nekoliko takmičenja u ingerenciji IHF-a, pa će tako SP za rukometaše 2031. upriličiti Danska, Island i Norveška, dok se od ranije zna da će najboljje muške rukometne selekcije na planeti 2025. ugostiti Hrvatska, Danska i Norveška, a 2027. Nemačka. 

Šampionat za rukometašice 2025. zajednički će organizovati Holandija i Nemačka, dok će Mađarska biti domaćin SP 2027. godine. Takođe, odlučeno je da Češka i Poljska budu domaćini planetarnog šampionata za rukometašice 2031.

"Poslednjih godina je sve veće interesovanje za organizaciju SP. Rukomet raste kao sport u celom svetu. Radujemo se što ćemo stvoriti nove uspomene i videti najbolje igrače sveta na SP 2029. i 2031. godine. Želim sreću svim organizatorima da obezbede najbolje uslove", rekao je, između ostalog, predsednik IHF Hasan Mustafa.

Mada je očigledno da taj interes postoji samo u Evropi i(li) su na Starom kontinentu najbolji uslovi za to, što u pogledu infrastrukture što u pogledu finansijskih mogućnosti država aplikanata.