Vesti iz rukometa

Rukometaši slavili na debiju novog selektora: Boris Rojević zadovoljan - svaka pobeda na strani je velika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 09:50
Selektor rukometaša Srbije Boris Rojević MN Press
Selektor rukometaša Srbije Boris Rojević

Muška seniorska reprezentacija Srbije u rukometu savladala je sinoć selekciju Poljske u prvom od dva prijateljska susreta u sklopu EHF nedelje nacionalnih timova. 

Izabranici Borisa Rojevića na debiju novog stručnog štaba slavili su rezultatom 26:25 (13:12), a najefikasniji u redovima Srbije bili su Dragan Pešmalbek i Đorđe Đekić sa šest, odnosno četiri postignuta gola.

"Čestitao bih mojim momcima na velikoj borbi, na ogromnoj želji i energiji. Svaka pobeda na strani je jako velika. Jako sam zadovoljan što smo otvorili neki zajednički rad pobedom. Vidi se da preostaje još mnogo da se radi, ali jako mi je drago što smo otvorili ovo okupljanje pobedom. Imamo novi duel za dva dana, pokušaćemo da ispravimo neke greške, ali bih iskoristio taj susret da dam priliku igračima koji su danas imali manju minutažu da više igraju", istakao je selektor Srbije Boris Rojević nakon utakmice za sajt saveza.
 

MN Press

 

Kapiten srpske reprezentacije Dejan Milosavljev, srećan je načinom na koji je započet rad sa novim stručnim štabom.

"Ovo je bila jako bitna utakmica za nas, prva sa novim selektorom. Mislim da smo jako dobro trenirali u Kovilovu i da su mmomci to preneeli na teren. Naravno, bilo je neke miskomunkacije u igri, što je normalno, jer imamo dosta dobrih igrača i svako želi da pruži maksimum, ali mislim da smo pobedili jednu dobru ekipu Poljske koja ima vrhunske pojedinice. U trenucima kada su mogli da prelome utakmicu u svoju korist, pružili smo najveći otpor. Sve u svemu, jako dobar početak za nas i novog selektora. Nastavićemo da treniramo i da budemo bolji u narednoj utakmici, kao i u onima koje dolaze", rekao je Milosavljev.

Rukometaše Srbije sutra od 12:30 očekuje novi susret sa selekcijom Poljske.