Vesti iz rukometa

Šveđani bronzani na EP u rukometu, Nemci bez medalje na svom parketu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 16:42
Andreas Palička, MVP meča za treće mesto AP Photo/Martin Meissner
Andreas Palička, MVP meča za treće mesto

Rukometaši Švedske osvojili su bronzanu medalju na EP za rukometaše posle pobede nad domaćinom Nemačkom 34:31 (18:12). Posle pet zlata i jednog srebra, Šveđani su osvojili i sedmu medalju na Evropskim prvenstvima.

Bodreni publikom, Nemci su u Kelnu poveli samo na startu, onda je golman Andreas Palička "spustio rampu", a Karlson, Klar punili mrežu domaćina. Vodili su maksimalno 14:7, Nemci dva puta nisu koristili igrača više i već na poluvremenu (18:12) bilo je jasno da će teško osvojiti petu medalju na EP. Palička je imao 13 odbrana u prvom poluvremenu.

 

 

Međutim, uporbni Nemci su na krilima publike jurili prednost Šbeđana i na šest minuta pre kraja stigli su na samo gol zaostatka (30:29). Međutim, opet je Palička odbranio dva udarca u jednom napadu. Odlepili su se Šveđani na "plus tri" (32:29) i to ponovo na krilima igrača meča, golmana Paličke, koji je na 32:30, dva minuta pore kraja uhvatio "živu loptu".

 

 

Klar je osmim golom na meču stavio tačku na bronzu, a domaćin je uspeo samo da ublaži poraz. Karlson je kod Šveđana postigao sedam pogodaka, Vane, Godfridson i Karlsbogard po tri. Kod Nemaca je Uscins je postigao osam pogodaka, Mertens i Gola po četiri.