Vesti iz rukometa

EP u rukometu: Islanđani ugasili san Austrijanaca o plasmanu u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 17:23
EP u rukometu: Islanđani ugasili san Austrijanaca o plasmanu u polufinale Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla

Island je pobedio Austriju 26:24 u poslednjem kolu Grupe 2 (glavna faza) na Evropskom prvenstvu u rukometu i sprečio rivala da pobedom prođe u polufinale ili bude bar treća u grupi i borbu za peto mesto koje eventualno donosi kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Sjajno je Island igrao u prvom poluvremenu koje je rešio 14:8. Guđonson je bio nezaustavljiv za Austrijance, postigao je pet golova u tom periodu.

A, onda se u nastavku dogodilo nešto neočekivano za ovaj nivo, Island čak 14 minuta nije postigao gol (9:15), Austrija je na 15 minuta pore kraja čak i povela 17:16. Imali su još dva puta gol prendosti, ali posle 20:20, Islanđani su došli do dva gola prednosti. Austrijanci su napravili dve kardinalne greške u poslednja dva minuta i izgubila meč, ali ne i nadu da možda ostane u trci za OI.

Guđonson je bio najefikasniji u redovima Islanđana sa osam golova, Palmarson je postigao jedan manje, dok je Vagner sa sedam pogodaka bio najefikasniji igrač kod Austrije. 

U slučaju da u narednom današnjem susretu Francuska pobedi Mađarsku (18 sati, Arena 1 Premium), Nemačkoj čak neće ni trebati pobeda protiv Hrvatske (20:30 sati, Arena Sport 1) da bi overila drugo mesto u grupi za ulazak u polufinale.

 

 

Evropsko prvenstvo, 3. kolo

Grupa 1

Austrija - Island 26:24
Francuska - Mađarska 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Nemačka - Hrvatska 20.30 (TV Arena sport 1)
 

 

Standings provided by Sofascore