Vesti iz rukometa

Danska krči put ka nokaut fazi: Holandija "nestala" u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 19:31
Danska krči put ka nokaut fazi: Holandija "nestala" u drugom poluvremenu Tanjug/Marcus Brandt/dpa via AP

Muška rukometna reprezentacija Danske bila je viđena kao pobednik i pre nego što je krenula lopta sa centra u duelu sa Holandijom, ali možda nije očekivana lakoća s kojom je osvajač medalja na tri poslednja velika takmičenja odradio prvi meč druge runde šampionata Evrope u Nemačkoj - 39:27 (18:17).

 

 

Aktuelni prvak sveta, finalista Olimpijskih igara u Tokiju i branilac bronze sa EP 2022. od početka je bio bolji tim, pa od prvog minuta do pauze nije ispuštao prednost, s tim što su posle tih 30 minuta "lale" imale još kakvu-takvu nadu da mogu stići i prestići favorita.

Držali su se nekako i početnih desetak minuta drugog poluvremena, da bi posle 23:22 za Dance potpuno "nestali" sa terena i završili u žrvnju pakleno brzog i snažnog danskog rukometa. Rival je serijom 7:0 napravio ključnu distancu, pa je do kraja radio šta i kako je hteo.

 

 

Pre svih Matijas Gidzel, koji je dao čak devet golova i tako bio najzslužniji što su dodata još dva boda na konto njegovog tima u konkurenciji Norveške, Portugala, Slovenije i Švedske. 

Evropsko prvenstvo za rukometaše, druga faza

grupa II

Norveška - Portugal 32:37

Danska - Holandija 39:27

Slovenija - Švedska 20.30 (TV Arena 1 Premium)