Vesti iz rukometa

Evropsko prvenstvo u rukometu na Areni: Srbija bez prava na grešku protiv Mađara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 11:15
Evropsko prvenstvo u rukometu na Areni: Srbija bez prava na grešku protiv Mađara RSS

Rukometna reprezentacija Srbije igra večeras (20:30, Arena 1 Premium) protiv Mađarske utakmicu drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva i nakon neslavnog poraza od Islanda, nema prava na grešku!

Spletom nesrećnih okolnosti u finišu protiv Islanda, "orlovi" su ostali bez drugog boda u grupi C, pa će danas igrati "novo finale" za potencijalni plasman u narednu rundu, a rival će biti selekcija Mađarska, koja je, teže od očekivanovog, savladala Crnu Goru u prvom kolu - 26:24.

Eventualni trijumf u Minhenu širom bi otvorio vrata naredne faze u Lankses areni i potencijalne duele sa Nemačkom, Francuskom, Hrvatskom i Španijom, ali prvo treba pobediti komšije...

U pitanju je selekcija koja je imala bolje rezultate u Srbije na prethodnim takmičenjima. Na prošlom Svetskom prvenstvu bili su osmi, u džepu imaju martovske kvalifikacije za Olimpijske igre, dok "orlovi" tek trebaju da izbore plasman u Nemačkoj.

Srbiji je prepuštena blaga uloga favorita. Imamo daleko više opcija na golu, gde Mađarska na ovom šampionatu ne može da računa na prvog čuvara mreže Rolanda Miklera iz PIK Segeda. Komšije imaju dosta "teškaša" u svom timu. Atletski su jako dobra selekcija i mahom se u napadu oslanjaju na pivotmena Bencea Banhidija, koji takođe brani boje Segeda. Dok će pretnju na spoljnim pozicijama činiti Mate Lekai, Rikardo Bodo, Zoltan Sita i Zoran Ilić, momak iz Sente, koji je izabrao da nosi dres Mađarske.

"U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik - ima još krupnije. Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Islanđani i sa 12 metara čak, dok je naš prvi rival u Minhenu više išao na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodatni neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore“, rekao je selektor Toni Đerona pred duel sa Mađarima.

Ovo će biti prvi duel Srbije i Mađarske posle osam godina. Tada su nas u baražu za plasman na Svetsko prvenstvu pobedili u dvomeču. Najpre Srbiji 26:25, a onda i revanšu 30:25, dok su nas pre 12 godina na Olimpijskim igrama u Londonu savladali i u grupnoj fazi 26:23.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo.

Grupa C

Crna Gora - Island 18:00 (Arena 3 Premium)
Srbija - Mađarska 20:30 (Arena 3 Premium)
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa A

Švajcarska - Francuska 18:00 (Arena sport 4)
Severna Makedonija - Nemačka 20:30 (Arena sport 4)
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa B

Rumunija - Španija 18:00 (Arena sport 6)
Hrvatska - Austrija 20:30 (Arena sport 6)
 

 

Standings provided by Sofascore