Vesti iz rukometa

Rukometaši Vojvodine ponovo bez premca u Svesrpskom kupu: Borac nije mogao sa "lalama"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 20:15
Rukometaši Vojvodine ponovo bez premca u Svesrpskom kupu: Borac nije mogao sa "lalama" Rukometni savez Srbije

Vojvodina je odbranila trofej u rukometnom Svesrpskom kupu, pošto je u večerašnjem finalu bila bolja banjalučkog Borca - 37:28 (18:13), dok je u ženskoj konkurenciji trofej pripao ekipi Jagodine, jer je bila bolja od koleginica iz Borca (27:26). 

Najbolja sezona u istoriji novosadskog kluba, sa dva domaća i jednim evropskim trofejom, pečatirana je osvajanjem sedmog pobedničkog pehara u pomenutom Kupu, a koliko je aktuelnom prvaku Srbije i njenom Kup pobedniku, odnosno najboljem klubu minulog EHF kupa bilo stalo do pobede govori to što je igrala u najjačem sastavu. 

Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, pogotovo kada su "lale" početkom drugog poluvremena spovele sa 10 golova razlike. Na desetak minuta pre kraja Banjalučani su prišli na -5, ali brzo je Boris Puhovski iz kontre prekinuo seriju tima Irfana Smajlagića.

Izabranici Borisa Rojevića nastavili su gde su stali, demonstrirajući razliku u kvalitetu, pa je Boris Rojević na kraju mogao da podigne svoj 15. trenerski trofej od kada predvodi ekipu Vojvodine. 

Ovaj najviše duguje Vukašinu Vorkapiću, kao strelcu 11 golova, dok su Tunišanin Mohamed Aziz Aidi sa šest i Boris Puhovski sa pet pogodaka pogurali "lale" ka trijumfu nad Klimavecom (9) i ostalima iz Borca. 

Koliko joj ide od ruke ove sezone, potvrđuje to što je Vojvodina prvi deo domaćeg prvenstva završila sa svih 14 pobeda, uz to se plasiravši u Top 16 Lige Evrope, gde ih u 2024. godini čekaju dvomeči sa nemačkom Flensburgom i švajcarskim šampionom Kadeten Šafhauzenom.