Vesti iz rukometa

Napredujemo, ponosan sam na tim: Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona sumirao učinak na SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2023 11:32
Napredujemo, ponosan sam na tim: Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona sumirao učinak na SP MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije danas se vraća u Beograd sa Svetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj na kojem je osvojila 11. mesto.

Selektor Toni Đerona ističe da je ekipa na pravom putu i da se razvija u reprezentaciju koja će u budućnosti biti spremna za velika dela, ali da je za takav rezultat potrebno vreme.

Sa ovim iskustvom i kontinuitetom struke kojom rukovodi Đerona, Evropsko prvenstvo u januaru 2024. realan je cilj, ali i borba da se preko njega stigne do Olimpijskih igara, što bi bila kruna ove generacije.

"Mislim da smo postigli određen napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve. Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči. Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje", rekao je španski stručnjak za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

"Rekao sam ekipi da sam jako ponosan na njih. Ovo je tim koji je sada spremna da igra dve jake utakmice u istoj nedelji kao što je to bio slučaj sa Francuskom, zatim Slovenijom o potom Švedskom. Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama jer na svakoj sledećoj utakmici imaćeš veći respekt protivnika. I dalje ima prostora za napredak svakako, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve".

Međutim, to je nešto što moraju i na klupskom nivou da rade.

"Pre sledećeg velikog prvenstva imaćemo ponovo samo dve do tri nedelje za pripremu i zato je važno da igrači koji konkurišu za reprezentaciju individualno urade više i da se ne štede u svojim klubovima. To sam im rekao i posle utakmice sa Holandijom u svlačionici, da njihovim telima i psihi trebaju jake utakmice što je češće moguće jer za takmičenja koja traju dugo kao što je Svetsko prvenstvo to može da napravi razliku. Zamislite da sada, umesto što se vraćamo kući moramo da igramo četvrtfinale? Naravno da bi ekipa kroz srce, želju i motivaciju pronašla snagu za sve do kraja, ali je potrebno to moći i kada to nije slučaj", rekao je Đerona.