Vesti iz rukometa

Marija Laništanin pred Japan: Da na dostojanstven način završimo ovo prvenstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.12.2023 18:17
Marija Laništanin MN Press
Marija Laništanin

Rukometašica Srbije Marija Laništanin rekla je da je cilj ekipe da se u sutrašnjem meču protiv Japana reprezentacija na dostojanstven način oprosti od Svetskog prvenstva. 

Susret Srbije i Japana zakazan je za sutra sa početkom u 15.30 časova. Iako bez rezultatskog značaja, sem za finalni poredak, ovaj duel je još jedan test nove generacije srpskih rukometašica.

"Veoma nezgodna ekipa koja je iznenadila mnoge na ovom prvenstvu, počevši od domaćina, ekipe Danske, kao i da su se sve druge ekipe namučile sa njima. Brza igra u napadu i odbrana na koju evropske ekipe nisu navikle što mislim da svima stvara problem. Spremamo se za njih kao i za sve do sada i nadam se da ćemo u utakmicu ući odgovorno, borbeno i da na dostojanstven način završimo ovo prvenstvo", rekla je Marija Laništanin, prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Svesne su Srpkinje da im je Japan "dužnik" i žele da poprave utisak iz prijateljske utakmice sa turnira u Španiji pred ovo prvenstvo, kad su devojke iz Azije ubedljivo slavile.

"Na toj utakmici nismo uspele da nađemo prava rešenja za njihov stil igre. Nametnule su svoju igru i na to nismo adekvatno odgovorile. Poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu nosi sa sobom i cilj da se svedu greške na minimum koje su nas koštale boljih rezultata. Primile bismo dosta lakih golova iz svojih grešaka. Japan je ekipa koja bi to takođe mogla da kazni. Zato moramo da budemo fokusirane sve vreme i da završimo ovo prvenstvo sa što boljim utiskom", istakla je Emilija Lazić, levi bek reprezentacije Srbije.