Vesti iz rukometa

Kvalifikacije za EP u rukometu: Srbija sprema revanš Norveškoj za poraz na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Izvor: TV Arena sport

06.03.2023 17:13
Kvalifikacije za EP u rukometu: Srbija sprema revanš Norveškoj za poraz na Svetskom prvenstvu Rukometni savez Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i započela pripreme za utakmice sa Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Đerone će prvi meč odigrati u četvrtak 9. marta u Novom Sadu od 18 časova, a tri dana kasnije očekuje ih revanš u Bregenu od 16.45 časova.

Na nedavno Svetskom prvenstvu "orlovi" su se u drugoj rundi takmičenja našli u grupi sa Norvežanima koji su dobili duel rezultatom 31:28.

Prvi je u Staru Pazovu stigao kapiten Nemanja Ilić, da spremno dočeka svoje saigrače.

"Kao i uvek dolazimo spremni. Biće teško sa Norveškom. Nedavno smo igrali sa njima na prvenstvu, nismo izdržali do kraja, ali dokazali smo da možemo da im pariramo i tako pristupamo ovim utakmicama. Možda nismo dovoljno verovali u pobedu, ali sada imamo iskustvo više i podršku domaćih navijača.", istakao je Nemanj Ilić.

 

 

U odnosu na šampionat sveta, u sastavu Srbije je nekoliko izmena. Luka Rogan dobio je poziv umesto Ivana Popovića, a mladi pivot imaće priliku u toku nedelje da se potencijano izbori za svoje mesto u timu i zaigra u rodnom Novom Sadu.

Petar Đorđić povredio je ahilovu tetivu, zameniće ga Nikola Zečević. Milan Bomaštar pozvan je umesto Vladimira Cupare, golman Srbije sinoć je doživeo prelom šake, a već jutros je operisan. 

Uz Milosavljeva i Bomaštara treniraće i mladi golman Andrija Trnavac, koji nije kandidat za satav protiv Norveške, ali će uz najbolje srpske rukometaše sticati iskustvo za budućnost.