Vesti iz rukometa

Rad u Beogradu, selidba u Santander i onda pravac Danska: Rukometašice Srbije u završnoj fazi prirpema za Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 09:03
Rukometašice Srbije se okupile u Beogradu pred početak SP u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj RSS
Rukometašice Srbije se okupile u Beogradu pred početak SP u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, okupila se u Sportskom centru "Kovilovo", čime je zvanično počela poslednja faza priprema za Svetsko prvenstvo koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Igračice selektora Uroša Bregara treniraće do 23. novembra u glavnom gradu, kada se sele u toplije krajeve na turnir u Santander, odakle se potom ide u danski Herning, gde Srbija igra svoju grupnu fazu na Svetskom prvenstvu za dame.

Ciklus treninga pre odlaska na prvenstvo odradiće sve pozvane igračice izuzev juniorskih reprezentativki Tamare Mandić i Dunje Radević koje ne putuju za Španiju. Talentovani trio pridružuje se po završetku kvalfikacija za Svetsko prvenstvo koje Srbija kao domaćin ogranizuje i igra u Vrnjačkoj Banji.

Jedna od sada već standardnih reprezentativki, Aleksandra Stamenić, prenela je atmosferu sa prvog treninga odrađenog po okupljanju.

"Mesec dana čekamo ovo okupljanje! Puno pozitivne energije se danas osetilo na treningu u Кovilovu! Potrudićemo se da istu energiju prenesemo na teren i na pripreme koje nas očekuju u narednom periodu. Svi gledamo istim očima, u istom pravcu, a to je cilj da se prođe u drugu fazu Svetskog prvenstva i nećemo stati dok to ne ostvarimo. Svaki minut koji budemo provele zajedno iskoristićemo da napredujemo na svim poljima. Dan po dan, utakmicu po utakmicu, svi za jednu i jedna za sve", poručila je u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije Aleksandra Stamenić, dok je pivotmen Edita Nuković istakla:

"Izuzetno se radujem nastupu na Svetskom prvenstvu! Mi smo izmenjenam ali talentovana ekipa. Pred nama su teške utakmice, ali ja sam sigurna da ćemo se boriti i ući u svaku utakmicu sa elanom i velikom željom za pobedom. Za mene je ovo iskustvo posebno jer se igra u Danskoj gde sam ja odrasla i napravila prve korake u rukometu. Igrala sam njihovu prvu ligu, te poznajem dosta danskih reprezentativki. Daleko smo od pozicije nekog favorita, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat. Nadam se da ćemo biti dobro i zdravo i jedva čekam sve da krene.”