Vesti iz rukometa

Veliki, baš veliki peh za rukometaše Srbije: Vladimir Cupara doživeo prelom šake, ne igra protiv Norveške

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 09:18
Veliki, baš veliki peh za rukometaše Srbije: Vladimir Cupara doživeo prelom šake, ne igra protiv Norveške MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije biće znatno oslabljena na kvalifikacionom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Norveške koji se igra u četvrtak u Novom Sadu (18.00, TV Arena 3 Premium), budući da selektor Toni Đerona neće moći da računa na golmana Vladimira Cuparu.

Čuvar mreže mađarskog Vesprema se povredio tokom utakmice tamošnjeg šampionata protiv Tatabanje na kojem je zadobio frakturu metakarpalnog dela desne šake i moraće da ide na operaciju.

Prema informacijama iz susedne države, jedan od najboljih evropskih golmana će morati da pauzira oko dva meseca, što će zadati glavobolju i treneru Vespreama Momiru Iliću pred baraž za plasman u četvrtfinale Lige šampiona protiv Pik Segeda.

Rukometni savez Srbije se još nije zvanično oglasio ovim putem, ali kako selektor Toni Đerona trenutno na raspolaganju ima samo Dejana Milosavljeva, sasvim je izvesno da će španski stručnjak pozvati novog čuvara mreže, a to bi mogao da bude Milan Bomaštar koji je bio i deo nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Katovicama.