Vesti iz rukometa

Srpski rukometaši izgubili prvi deo prijateljskog dvomeča sa Slovenijom: Sutra prilika za revanš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 22:05
Srpski rukometaši izgubili prvi deo prijateljskog dvomeča sa Slovenijom: Sutra prilika za revanš Rukometni savez Srbije

Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Slovenije u prvom prijateljskom meču dve balkanske selekcije u Črnomelju, organizovanom povodom 70. rođendana istoimenog slovenačkog kluba - 30:26 (13:12). 

"Orlovi" su dobili prvo poluvreme i bili odlični sve do same završnice, kada su dozvolili domaćinu da preokrene rezultat. Do tada su se vrhunski držali u defanzivi, stručni štab je svim igračima dao po neki minut na terenu, a stigao je i da pusti u "promet" neke taktičke inovacije u duelu u kom su se golgeterski istakli Nemanja Ilić (6) i Mijajlo Marsenić (4). 

"Bila je teška utakmica. Odigrali smo dobrih 55 minta, ali smo u poslednjih pet minuta izgubili koncetraciju i protivik je to iskoristio. Pravili smo greške u napadu, dok su njihovi golmani bili odlični. Pritisak publike možda je uticao na neke odluke, ali to nije izgovor. Značiće nam ovaj meč za budućnost, imali smo prilike da vidimo neke nove igrače, neke nove kombinacije i sigurno ćemo se uz analizu današnjeg meča još bolje pripremiti za sutrašnji", rekao je naš selektor Toni Đerona. 

Kapiten Nemanja Ilić istakao je važnost ovakvih utakmica za dalji rast i napredak našeg tima, u susret kontinentalnom šampionatu početkom sledeće godine. 

"Ušli smo dobro u utakmicu, borili smo se, radili smo ono što smo vežbali cele nedelje. Popostila nam je koncentracija pet minuta pre kraja i Slovenija je to uspela da iskoristi i da preokrene. Probaćemo da izvučemo pouke iz ovoga kako bismo se spremili za sutra, ali i za utakmice koje nas čekaju na Evropskom prvenstvu", zaključio je Ilić.

Srpski rukometaši sutra od 14 časova igraju novi meč sa istim rivalom.