Vesti iz rukometa

Vojvodina iznenadila Silkeborg u "Slanoj Bari": Novosađani nastavili pobednički niz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 22:38
Vojvodina iznenadila Silkeborg u "Slanoj Bari": Novosađani nastavili pobednički niz MN Press

Rukometaši Vojvodine napravili su pravo iznenađenje večeras u dvorani "Slana Bara", gde su u sklopu 2. kola grupe F, Lige Evrope pobedili Silkeborg 29:28 (15:16) i tako "odškrinuli vrata" druge faze takmičenja.

Nakon što su početkom drugog poluvremena bili pet golova u zaostatku (20:25), malo ko je očekivao da će se Novosađani vratiti u meč i uspeti da dođu do dva boda u duelu sa direktnim konkurentom i trećom ekipom danskog šampionata. Ali je prvak Srbije pre svega organizovanom odbranom uspeo da vrati konce igre u svoje ruke, a potom i dobrom igrom na ofanzivnom delu terena dođe do preokreta.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se na minut do kraja, kada je fauliran Micić. Ocvirk je pogodio sedmerac za 29:28. Silkeborg je imao poslednji napad. Udarac Nilsena odbranio je golman Vojvodine, lopta se odbila do rukometaša gostujućeg tima, ali je i on bio neprecizan. Na kraju velika pobeda Novosađana pred oko 2000 navijača u dvorani za ogromna četiri boda pred nastavak takmičenja.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Rogan sa osam golova, Ocvrik je postigao pet, a Pukhoski i Milić po jedan manje. Na drugoj strani, Šmit, Solstad i Bojović su upisali po pet golova.

TOK UTAKMICE: 

Danski tim je sa boljom energijom otvorio utakmicu i u ranoj fazi meča poveo 5:2. Vojvodina je potom sa nekoliko učinkovitih napada Rogana, došla do izjednačenja sredinom poluvremena (8:8), da bi na krilima Milića u jednom momentu i povela dva gola razlike (11:9). Ali je Silkeborg do kraja poluvremena ipak stigao do nove prednosti (15:16).

Drugi deo igre počeo je 4:0 serijom gostiju, raspucao se pivotmen Solstad i krilo Bogojević pa je u 34. minutu, danski tim imao i "+5" (15:20). Sredinom drugog poluvremena, Vojvodina je serijom 4:0 došla do egala (22:22), da bi kvalitetnijom i strpljivijom igrom u samom finišu stigla do pobede i prvog mesta na tabeli.

Ovo je bila deveta uzastopna pobeda Novosađana u svim takmičenjima i druga na međunarodnoj sceni. Posle dva odigrana kola imaju četiri boda, a naredni meč u Ligi Evrope odigraće protiv španskog Logronoa 14. novembra.

Liga Evrope, 2. kolo, grupa F.

Logrono - Alkaloid 29:29 (18:15)

Vojvodina - Silkeborg 29:28 (15:16)
 

 

Standings provided by Sofascore