Vesti iz rukometa

Niko nikada kao Nikola Karabatić: Legendarni Francuz "skupljač" sezona u rukometnoj Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 19:49
Niko nikada kao Nikola Karabatić: Legendarni Francuz "skupljač" sezona u rukometnoj Ligi šampiona Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Nikola Karabatić dao je jedan gol u pobedi svog Pari Sen Žermena nad PIK Segedom, ali večeras nisu vest ni taj podatak bi činjenica da mu je to bio povratnički nastup posle lečenja povrede. Legendarni bek, po očevoj liniji rodom iz Niša, ušao je u rukometne almanahe i kao čovek s najviše sezona u Ligi šampiona.

Niko pre njega nije skupio 22 takmičarske godine u elitnoj klupskoj konkurenciji, a višestruki osvajač olimpijskih, svetskih i evropskih titula sa reprezentacijom Francuske je baš u duelu sa ekipom iz mađarske probio tu magičnu cifru.

Za trofej Lige šampiona borio se kao golgeter Kila, Barselone, Monpelja i PSŽ, a na vrh rukometne Evrope uspinjao se u dresovima svih klubova osim poslednjeg, pa je takmiačrska 2023/2024. nova prilika da objedini uspeha pomenute četvorke.

Slavnog Hrvata, po majci, na pomenutoj listi prate golman Hrvatske, Mirko Alilović, sa 21. sezonom, zatim poznati Rus Timur Dibirov, Mirsad terzić (Bosna i Hercegivina), Ivan Čupić, Domagoj Duvnjak (Hrvatska)... 

Više od 15 sezona u elitnom takmičenju imaju još Španac Eduardo Gurbindo, Danac Mikel Hanse, Aitor Arino iz Barselone, golman Niklas Landin kao i mlađi brat Nikole Karabatića Luka koji je i dalje nezamenljiv na crti u Pari Sen Žermenu.