Vesti iz ostalih sportova

Dodeljene godišnje novinarske nagrade: Novinari TV Arene sport poneli tri priznanja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.02.2023 17:40
Dodeljene godišnje novinarske nagrade: Novinari TV Arene sport poneli tri priznanja TV Arena sport

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković i svetski šampion u rvanju Zurabi Datunašvili proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2022. godini u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara.

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljene su i godišnje novinarske nagrade, gde su novinari TV Arene sport odlikovani sa tri priznanja. 

Naime, priznanje za ekskluzivni TV prilog, intervjue sa NBA zvezdama, dobili su novinari Dejan Karović i Milan Caković, a nagradu za najboljeg mladog novinara u elektronskim medijima poneo je David Radanović (Arena sport).

Zlatni mikrofon pripao je Milošu Krivokapiću (RTS), a Zlatno pero je Branko Spasojević (Sport klub). Nagradu Zlatna kamera dobio je Senad Župljanin fotograf iz Novog Pazara, a nagradu "Branka Prelević" Milena Kovačević (Vesti). 

Predrag Bajić i studenti fakulteta za sport nagrađeni su za knjigu "Biti četvrti kao izdavački poduhvat u pisanim medijima, a dopisnik godine je Dušan Jocić (Mozzart sport) iz Niša. Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Stefan Tanasić (Mozzart sport). Reportažu godine "Najbliži životu od svih ljudi" o navijačima Argentine u Kataru napisao je Aleksandar Gligorić (Mozzart sport), dok je za ekskluzivnu vest "Pešić precrtao Teodosića" nagrađen Đorđe Matić (Mozzart sport).

Nagrade za životno delo dobili su Ratko Pavlović (Politika), Vojin Veličković (Sportski žurnal), Mihajlo Antić (Sportski žurnal, fotograf), Miroslav Nešić (Radio Beograd) i posthumno Vlastimir Ignjatović (Sport) i Petar Lazović (RTS).

Nagrađene su pozdravili državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, a svečanosti su prisustvovale brojne kolege.