Vesti iz ostalih sportova

Vilagoš teško podnela eliminaciju na SP: Nadam se da ću jača izaći iz ove situacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 19:59
Vilagoš teško podnela eliminaciju na SP: Nadam se da ću jača izaći iz ove situacije MN Press

Dvostruka svetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji i evropska viceprvakinja Adriana Vilagoš, nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti u disciplini bacanje koplja. 

Ona je zauzela tek deveto mesto u kvalifikacionoj grupi sa rezultatom 58,65 metara, što je daleko slabiji učinak od onog sa juniorskog svetskog prvenstva u Kali, kada je bacila koplje 63.52 metara. Pored ovog hica, Adriana je imala još dva 58.10 m i 55.55 m. Kvalifikaciona norma za finale iznosila je 61.50 m, a nju je u prvoj grupi prebacilo pet takmičarki. Vilagoš je ovim rezultatom zauzela deveto mesto u svojoj grupi, a ukupno 16-to mesto u generalnom plasmanu. Što joj, nije lako palo...

"Mislim da nisam bacala na svom najboljem nivou, što me jako rastužuje, ali to je bilo to, prvo Svetsko prvenstvo, cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali, pa na kraju ni ovo, ali nadam se da ću još još jača izaći iz svega ovoga i sledeće godine da mogu da odradim lepo pripreme za novu sezonu", rekla je Vilagoš i dodala:

"Ovde nisam mogla da izvedem jedan dobar hitac, ali drago mi je da sam se takmičila ovde, pred ovakvom publikom u ovakvoj atmosferi, mnogo mojih rođaka je došlo da me bodri, to mi baš puno znači", zaključila je 19-godišnja atletičarka, koja se mučila sa povredama tokom čitave sezone.