Vesti iz ostalih sportova

Velika scena sputala Vilagoš: Vicešampionka Evrope bez finala u Budimpešti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 11:49
Velika scena sputala Vilagoš: Vicešampionka Evrope bez finala u Budimpešti MN Press

Dvostruka svetska prvakinja za juniore i evropska vicešampionka, Adriana Vilagoš, nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti u disciplini bacanje koplja.

Srpska atletičarka bila je tek deveta u svojoj kvalifikacionoj grupi sa daljinom od 58,65 metara, što je daleko slabije ostvarenje od njenog najboljeg postavljenog prošle godine na juniorskom planetarnom šampionatu. Vilagoš je pre godinu dana u Kali bacila koplje 63,52 metara, a taj rezultat bi joj u glavnom gradu Mađarske doneo prvo mesto u kvalifikacijama. Potrebno je napomenuti da mladu atletičarku ove godine muči i povreda.

Najbolja mlada sportiskinja Srbije za 2021. i 2022. godinu ima tek 19 godine i od nje se tek očekuju vrhunski rezultati na najvećim svetskim takmičenjima. Vilagoš je u dosadašnjoj karijeri čak pet puta bacila koplje preko 62 metra, dok je 60 uspevala da prebaci 25 puta.

Ove sezone dva puta je uspevala da dobaci do daljine koje bi joj u Budimpešti donele finale. Na Balkanskom prvenstvu pre mesec dana u Kraljevu dobacila je do 60,62 metra, a početkom maja na mitingu u Splitu do 61 metra.

U drugoj kvalifikacionoj grupi u disciplini bacanje koplja nastupila je Marija Vučenović, koja nije uspela da baci blizu ovosezonskog najboljeg ostvarenja, kada je u portuglaskoj Leiriji bacila koplje 60,56 metara, Njen najbolji rezultat je 62,25 metara zabeležen u Splitu 2021. godine. 

Vučenović je u B kvalifikacionoj grupi bacila kolje 52,27 metara. Vilagoš je na kraju bila ukupno 16, a Vučenović na 31. mestu.