Vesti iz ostalih sportova

Znamo da će Srbija sjajno organizovati EP: Predsednica Evropskog borda Svetske veslačke federacije veruje u Veslački savez Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 11:15
Znamo da će Srbija sjajno organizovati EP: Predsednica Evropskog borda Svetske veslačke federacije veruje u Veslački savez Srbije MN Press

Beograd je svet! Prestonica Srbije velikim slovima ucrtana je na veslačku mapu planete. Nakon prve regate Svetskog kupa prethodne sezone, Svetskog šampionata čiji će domaćin da bude u septembru ove godine, naš glavni grad ugostiće i najbolje veslače Starog kontinenta 2025. godine.

Vest da je Evropski bord Svetske veslačke federacije (World Rowing / Fédération Internationale des Sociétés d'Aviron – FISA) doneo odluku da se Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine održi u Srbiji, na Adi Ciganliji u Beogradu, stigla je krajem protekle nedelje, a na ovu temu je govorila i predsednica Evropskog borda, Anamari Felps.

 

 

"Srbija je u skorije vreme bila domaćin brojnih svetskih događaja, a Evropsko prvenstvo u veslanju se u Beograd vraća prvi put od 2014. godine. Sa toliko iskustva u organizaciji, sigurna sam da će događaj u Srbiji da bude fantastičan i za sportiste i za gledaoce", izjavila je Anamari Felps.

 Na još jednom ukazanom ogromnom poverenju u organizacione mogućnosti Beograda i Srbije, zahvalio se Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

"Veslački savez Srbije sa velikim zadovoljstvom primio je vest o dodeljivanju organizacije Evropskog prvenstva 2025. godine Beogradu. Naš glavni grad je organizovao Evropski šampionat 2014. godine, a nakon uspešno održanog Evropskog prvenstva za juniore 2020. godine i Svetskog kupa prethodne sezone, ove godine smo domaćini Svetskog šampionata. Želja nam je da nastavimo da Beograd pretvaramo u vrhunsku destinaciju na svetskoj veslačkoj mapi, a postaraćemo se da Evropsko prvenstvo 2025. godine ostane u lepim uspomenama svim učesnicima", rekao je Antić.