Vesti iz ostalih sportova

Još jedno veliko priznanje za Veslački savez Srbije: Evropsko prvenstvo 2025. godine će se održati u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 10:35
Još jedno veliko priznanje za Veslački savez Srbije: Evropsko prvenstvo 2025. godine će se održati u Beogradu MN Press

Posle Svetskog prvenstva, Beograd će biti domaćin još jednog velikog veslačkog takmičenja, jer je Evropski bord Svetske veslačke federacije doneo odluku da se Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine održi u Srbiji, na Adi Ciganliji u Beogradu

Svetska veslačka federacija je o odluci Evropskog borda obavestila Veslački savez Srbije i tom prilikom mu čestitala na dobijanju organizacije Evropskog prvenstva u veslanju. Kako je najavljeno, Svetska veslačka federacija će u narednim danima intenzivirati komunikaciju sa Veslačkim savezom Srbije kako bi se što pre obezbedile garancije Republike Srbije i Grada Beograda za nesmetanu organizaciju i održavanje najznačajnijeg veslačkog takmičenja na Starom kontinentu.

Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine će se održati od 29. maja do 1. juna, a očekuje se da će na tom takmičenju učestvovati oko 600 veslača i veslačica uz koje će biti 300 trenera i drugog pratećeg osoblja nacionalnih timova iz blizu 40 evropskih država.

Uzimajući u obzir iskustvo organizacije veslačkih takmičenja, Veslački savez Srbije je uveren da će Adu Ciganliju tokom tog četvorodnevnog takmičenja posetiti nekoliko hiljada posetilaca i ljubitelja veslačkog sporta iz Srbije i inostranstva.

Inače, Srbija, odnosno Beograd biće ove godine domaćin Svetskog prvenstva u veslanju koje će se od 3. do 10. septembra održati na Savskom jezeru na Adi Ciganliji. To je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za veslače i veslačice iz celog sveta za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, te se očekuje da na Svetskom prvenstvu u veslanju ove godine u Beogradu učestvuje blizu 1.500 takmičara iz oko 70 država.