Vesti iz ostalih sportova

Kraj bajke za Srbiju na SP: Vaterpolisti izgubili od Grčke u polufinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 11:08
Kraj bajke za Srbiju na SP: Vaterpolisti izgubili od Grčke u polufinalu Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva u Japanu, budući da ih je selekcija Grčke savladala ubedljivim rezultatom 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 3:2). Izabranici Uroša Stevanovića na taj način nisu uspeli da se direktno plasiraju na Olimpijske igre, pa će put do Pariza morati da traže kroz kvalifikacije.

Ne može se reći da je Srbija igrala loše u prvom poluvremenu, mada je celu drugu četvrtinu nije uspela da zatrese mrežu rivala. Uspeli su preko Strahinje Rašovića da izjednače na 2:2, a ond aje rival tišao na 2:6, a "delfini" su ukupno šest puta pogađali okvir gola. 

Jesu u susretu protiv Crne Gore igrači selektora Uroša Stevanovića stigli zaostatak od 0:5, ali ovoga puta im to nije pošlo za rukom. 

Ti šutevi koji su umesto u mreži završii na okviru gola kao da su malo ubili samopouzdanje srpskim igračima, koji do kraja nisu uspeli da se oporave. 

Grci su koristili svaku grešku aktuelnih olimpijskih šampiona, bukvalno im je sve polazilo za rukom, čak i gol koji nije bio priznat pri rezultatu 4:9 je priznat nakon VAR provere. 

Srbiji sada ostaje da se što bolje odmori i pripremi za meč za treće mesto u kojem će se sastati protiv poražene reprezentacije iz susreta Mađarska – Španija koji počinje u 11.30 časova uz prenso na TV Arena 1 Premium