Vesti iz ostalih sportova

Srpski sportisti spremni za Evropski olimpijski festival mladih: U Maribor putuje 51 sportista

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 14:58
Srpski sportisti spremni za Evropski olimpijski festival mladih: U Maribor putuje 51 sportista OKS

Sedište Olimpijskog komiteta Srbije bilo je mesto završnog koordinacionog sastanka sa nacionalnim granskim sportskim savezima pred Evropski olimpijski festival mladih koji se održava u Mariboru od 23. do 29. jula.

Biće to 17. izdanje ove sportske manifestacije na kojem će Srbiju predstavljati 51 sportista u osam sportova, i to u atletici, biciklizmu, džudou, gimnastici, basketu 3×3, odbojci, plivanju i tenisu.

 

 

"Poželeo bih našim mladim sportistima sreću, a svi mi zajedno potrudićemo se da im omogućimo da ovo iskustvo dožive na pravi način s obzirom da će možda za neke od njih ovo biti jedino životno olimpijsko iskustvo. Mi u Olimpijskom komitetu Srbije zajedno sa nacionalnim granskim sportskim savezima uvek pokušavamo da omogućimo mladim sportistima da na najbolji mogući način prođu kroz ovo takmičenje sa jedne strane, a sa druge strane za neke od njih je ovo prvi korak u velikim sportskim karijerama", rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki.

Šef delegacije Olimpijskog komiteta Srbije na ovom takmičenju će biti Sonja Vasić, a prethodnica Misije putuje u Maribor u petak, 21. jula 2023. godine. Njen zadatak će biti da osigura da srpski sportisti po dolasku u Sportsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za kvalitetno nadmetanje i ostvarivanje dobrih rezultata, dok ostatak tima putuje u subotu, 22. jula 2023. godine.