Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije poraženi u četvrtfinalu Svetskog kupa: "Delfini" imali plus tri protiv SAD i ostali bez polufinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 08:07
Vaterpolisti Srbije poraženi u četvrtfinalu Svetskog kupa: "Delfini" imali plus tri protiv SAD i ostali bez polufinala MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu Svetskog Kupa i večeras u ponoć će se u razigravanju za plasman od petog do sedmog mesta sastati sa Rumunijom - 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4).

Srbija je sopstvenim greškama izgubila meč koji je trebalo da dobije, da se igraju tri četvrtine. Vodili su igrači selektora Uroša Stevanovića 6:3 posle prve dve četvrtine, u poslednju deonicu meča se ušlo sa 9:6, a onda su samo stali.

 

 

U poslednjih osam minuta su igrali samo Amerikanci. Naš tim kao da se uplašio pobede, smirenost je odavno nestala. Da sve bude gore u druge dve četvrtine Srbija je samo jednom imala igrača više. Tada je kod 9:8 Stevanović zatražio tajm-aut.

Napad je bio slab, lopta loše dodana a u kontri je sastav Dejana Udovičića izjednačio tri minuta pre kraja. Drašovićev pokušaj nije bio uspešan, na drugoj strani je Daub 74 sekunde pre kraja postavio konačan rezultat.

Pokušao je Strahinja Rašović, blok ili stativa, tek lopta nije bila u mreži. Još jednom je Srbija pokušala 14 sekundi pre kraja sa napadom ali je junak utakmice golman Vajnberg osvojio loptu i pobedu.