Vesti iz ostalih sportova

Igor Kolaković posle poraza od Japana: Šteta, stvarno sam mislio da možemo da pobedimo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.06.2023 12:50
Igor Kolaković posle poraza od Japana: Šteta, stvarno sam mislio da možemo da pobedimo MN Press

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je nakon meča sa Japanom da su mu pomešani utisci jer je pomislio da su u jednom trenutku mogli da pobede Japan.

Odbojkaši reprezentacije Srbije pretrpeli su poraz od ekipe Japana 3:1 (22:25, 25:21, 25:23, 25:20) u drugom meču prve nedelje Lige nacija.

"Impresije su pomešane. U jednom trenutku sam bio stvarno izuzetno zadovoljan kako smo igrali, a završetak meča mi nije nikako prijao. Ali, moram generalno da pohvalim mlade momke. Pomešan mi je utisak, jer sam stvarno u jednom momentu pomislio da možemo da pobedimo ovakav Japan, ali je onda došlo do toga da su nam pale neke lopte i ostavile loš utisak na kraju meča", istakao je Kolaković.

Dodaje da se nada da će ekipa i u narednim mečevima pokazati istu motivaciju.

"U prva dva meča mislim da nismo imali ovakav fokus, šteta što ga nismo zadržali sad i u završnici trećeg seta. Miislim da smo imali svoju šansu. Poljska je veliki rival, sjajni igrači, nova šansa za sve ove momke da još jednom izađu na crtu velikom protivniku i da se bore za pobedu", konstatovao je iskusni stručnjak.

Korektor nacionalne selekcije Dražen Luburić tvrdi da je ovo realna prikaz koliko ekipa može i da od toga ne treba bežati. "Ovakve mečeve treba koristiti za dalji napredak, pogotovo znajući da imamo vrlo mlad tim ove godine. Ovo je njihova šansa da napreduju, da vide kako je igrati pred ovakvom publikom protiv veoma dobre ekipe. Nadam se da ćemo posle slobodnog dana biti koliko toliko spremni za utakmicu protiv Poljske", zaključio je Luburić.