Vesti iz ostalih sportova

Kontaktirali me kada sam bez razloga izbačen iz ekipe: Dušan Mandić potpisao za Ferencvaroš, pa progovorio o Novom Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 17:39
Kontaktirali me kada sam bez razloga izbačen iz ekipe: Dušan Mandić potpisao za Ferencvaroš, pa progovorio o Novom Beogradu MN Press

Dušan Mandić danas je i zvanično postao nova vaterpolo uzdanica Ferencvaroša, pošto je posle dve godine na neslavan način završio igranje za Novi Beograd.

Trofejni i skupo plaćeni reprezentativac Srbije pre dva meseca suspendovan je iz ekipe, s obrazloženjem da svojim igrama ne doprinosi ekipi na traženi način, pa ga nije bilo u bazenu kada je ostatak ekipe odbranio titulu i osvojio drugo mesto na nedavnom Fajnal ejtu Lige šampiona u srpskoj prestonici. 

"Prethodni period u Srbiji je trebalo da bude najlepši u mojoj karijeri. Umesto toga, to je bilo najteži period u mojoj karijeri. Izbačen sam iz ekipe Novog Beograda bez razloga. Podvalačim, bez razloga. U tom teškom periodu među prvima su me podržali i kontaktirali trener Balaž Neki i Ferencvaroš. Pokazali su veliko interesovanje da postanem deo tako velikog kluba kakav je Ferencvaroš, koji ima veliku istoriju i mnogo navijača. Više sam nego srećan i uzbuđen što sam ovde. Ciljevi su najviši – da pokušamo da osvojimo sve što se osvojiti može", napisao je Mandić na Instagramu, povodom selidbe u klub iz Budimpešte. 

Dvadesetosmogodišnji osvajač dva olimpijska zlata, više evropskih kruna i svetske titule sa reprezentacijom Srbije, rođen je u Kotoru, ali je umesto kapice Crne Gore izabrao onu sa našom trobojkom i ušao u istoriju, kao član generacije koja je u jednom trenutku objedinila trofeje u svim mogućim takmičenjima

Mandić je karijeru počeo u Primorcu iz rodnog Kotora, a tokom igranja za Partizan, Pro Reko i Novi Beograd uzeo je ukupno 22 trofeja u domaćim i evropskim vaterpolo vodama. 

Pre nego što debituje za Ferencvaroš trebalo bi za Srbijom da igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, učestvuje na šampionatu sveta i finalnom turniru Svetskog kupa.